Sisältöön »
Tilaa uutiskirje
 
 

Uutiset

25.01.2019

Valoa Vuosaareen

Uudistimme suuren Vuosaaressa sijaitsevan logistiikkahallin valaistuksen yhteistyössä Helsingin Talotekniikka Oy:n kanssa. Varastohallin valaistus uudistettiin SteraLux LINEAR valaisimilla. Projekti aloitettiin valaistussuunnitelmalla sekä energiansäästö- ja investoinnin takaisinmaksusuunnitelmalla.

Valoa Vuosaareen

Kohteen vanhat valaisimet olivat 250 w monimetallivalaisimia. Näiden tilalle vaihdettiin  SteraLux LINEAR 100w ja 150 w valaisimet. Muutoksen myötä valon värilämpötila vaihdettiin  2700 kelvinistä  5000 kelviniin, ja valon väri muuttuikin kellertävästä kirkkaaksi. 

LED-valaisimista puhuttaessa on tärkeää muistaa, että valaisimien teho (wattien määrä) ei ole yhtä kuin sen tuottama valonmäärä. LED-valaisimiemme ilmoitettu wattimäärä on powerin maksimitehomäärä, mutta valaisimet eivät todennäköisesti kuluta kuitenkaan tätä maksimi tehomäärää käytössä.Tässäkin tapauksessa, vaikka uusien valojen kuluttama tehomäärä on pienempi kuin vanhojen valaisimien, tuottavat uudet valot kuitenkin merkittävästi enemmän ja parempaa valoa kuin vanhat valaisimet. LED-valaisimien valaisutehosta puhuttaessa tulee kiinnittää huomiota valaisimien tuottamaan valovirtaan ja värilämpötilaan. Mitä korkeampi ja isompi tila, sitä suurempi valovirran määrä tarvitaan, varsinkin jos tilaan tarvitaan voimakas valaistus. Toki jos tavoitteena on tunnelma-tai taustavalo, riittää tällöin pienempi valovirran määrä. Värilämpötila puolestaan viittaa nimensä mukaisesti valonväriin. Värilämpötilan yksikkö on kelvin, ja esimerkiksi päivänvaloa mukailevan valonvärin värilämpötila on n.4500 kelviniä. 

Sekä valovirta että värilämpötila voivat olla vakiot, mutta yleistä on, että näitä muutetaan valaistuksen ohjausratkaisujen avulla,  esimerkiksi vuorokauden ajan tai työvaiheen mukaan.

Katso tuotetiedot: SteraLux LINEAR 100w, SteraLux LINEAR 150w