Valaistuksen ohjaus

Älykäs valaistus on nyt täällä – ja kuka tahansa voi oppia käyttämään sitä! Meillä valaistus ja sen suunnittelu kuuluvat aina samaan pakettiin. Valaistuksen lisäksi suunnittelemme ohjauksen sopivaksi. 

Toimistovalaistus Office Linearilla - Ota yhteyttä SteraLux

Älykäs valaistuksen ohjaus meiltä

Langaton ohjaus on kehittynyt viime vuosina merkittävästi. Kun ennen valot sammutettiin ja sytytettiin katkaisijasta, on nyt lukemattomia vaihtoehtoja valaistuksen ohjaukseen.

Käytännössä ohjaus saa valot syttymään, sammumaan tai himmentymään käyttötarkoituksen mukaan erilaisilla sensoreilla tai muulla tavoin tuotetulla tiedolla.  Hyvin toteutettu ohjaus on lisäksi energiatehokas, koska valaistus on päällä vain silloin kun sitä tarvitaan. Valaistuksen ohjaus parantaa työviihtyvyyttä, turvallisuutta ja tuottavuutta, sillä sen avulla saadaan valo säädettyä käyttötarkoitukseen ja käyttäjälle sopivaksi. Meillä valaistus ja sen suunnittelu kuuluvat aina samaan pakettiin. Valaistuksen lisäksi suunnittelemme ohjauksen sopivaksi. 

Valaistuksen ohjaus langattomasti - Ota yhteyttä SteraLux

Ohjauspaneeli vaikka kännykkään

Valaistuksen ohjaus voi toimia langallisesti tai langattomasti. Ohjaus voidaan toteuttaa esimerkiksi päivänvaloantureiden ja liike- tai läsnäolotunnistimien avulla, jolloin valon määrä on riippuvainen päivänvalosta ja liikkeestä. Yksi tapa valon ohjaukseen on hyödyntää langallista DALI – protokollaa. Sen avulla voidaan luoda erilaisia valaistusalueita eri käyttötarkoitusten mukaisesti. Isoihin tiloihin ja erityisesti useiden tilojen valaistuksen ohjaukseen käytetään myös hallintajärjestelmiä, joilla valaistusta voi ohjata visuaalisesta käyttöliittymästä tietokoneen, tabletin tai vaikka puhelimen näytöltä. Älykäs valaistus on nyt täällä – ja kuka tahansa voi oppia käyttämään sitä!

DALI- valaistuksen ohjaus

 • Kommunikaatiokanava valaisinten välillä 
 • Vaatii aina johdotuksen valaisimesta valaisimeen 
 • Valaisimia mahdollista ohjata yhdessä, ryhmissä tai erikseen 
 • Saatavilla kaikkiin SteraLux valaisimiin 
 • DALI verkkoon on kytkettävissä sensoreita, joilla valaistusta voi ohjata 

C2 SmartLight – Älyä valoon

 • Kotimainen teknologia
 • Valaisimet tai valaisinryhmät kommunikoivat keskenään langattomasti
 • Valaisimia on mahdollista ohjata yhdessä, ryhmissä tai erikseen 
 • Saatavilla kaikkiin SteraLux valaisimiin 
 • Järjestelmään on kytkettävissä sensoreita tai muuta valoa ohjaavaa tietoa
 • Suunniteltu erityisesti ulkovalaistukseen, jossa kaapelointimatkat ovat pitkiä

Airlight – Langattomasti älyä saneerauskohteisiin

 • Langaton ohjaus sisätiloihin
 • Saatavilla kaikkiin sisävalaisimiimme
 • Järjestelmään on kytkettävissä sensoreita ja painonappeja
 • Saneerauskohteiden valaistukseen älyä ilman uudelleen kaapelointia

Tilaa maksuton valaistuskartoitus

Valaistuksen ohjaus - Ota yhteyttä SteraLux

Valaistuksen ohjauksen hyödyt 

Energiatehokkuuden kautta saadaan kustannussäästöä. Ohjauksen avulla valaistus on päällä vain silloin kun sitä tarvitaan, joten energiaa ei kulu turhaan. Valaisimien elinkaari pitenee, kun valaisin on pois päältä tai himmennettynä silloin kun sitä ei tarvita

Valaistuksen ohjausjärjestelmän avulla on myös mahdollista saada tietoja energiankulutuksesta sekä ennakoida esimerkiksi valaisinten huollon tarvetta.

Kysy lisää valaistuksen ohjauksesta

Referenssejämme

Esimerkkejä ja kokemuksia valaistuksen ohjauksesta.
Katso kaikki referenssit »

Levi

Levin laskettelukeskus

Vanhat valaisimet eturinteessä vaihdettiin SteraLux Area LED-valaisimiin. Muutoksessa käytettiin Area 480 valaisimia, joiden linssitys räätälöitiin kohteeseen sopivaksi. Muutoksen tavoitteena oli tarve kehittää valaistusta huoltovapaaksi ja saavuttaa energiansäästöjä.

Tutustu referenssiin
Hankinnassa energiatehokas aluevalaistus - ota yhteyttä SteraLux Oy

Lujabetoni

Yhteistyö SteraLuxin kanssa piha-alueiden suhteen toimi niin hyvin, että yhteistyö jatkuu muilla projekteilla. Se kertonee olennaisen tyytyväisyydestä suomalaiseen valaisinvalmistajaan, jonka kanssa homma pelaa.

Tutustu referenssiin
Forssan levy

Forssan Levy

SteraLuxin messuosasto tuli vastaan muutama vuosi sitten ja meillä Forssan Levyssä alkoi olla tarve uusia valaistusta konepajan puolella. Itsekin olin huomannut, että led-valaistus oli alkanut yleistyä meidän alalla. Tuotteet SteraLuxilla oli aika lailla juuri sitä, mitä oltiin haettu ja kaverit aktiivisia.

Tutustu referenssiin

Maksuton valaistuskartoitus

Tilaa nyt maksuton kartoitus jättämällä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä asiantuntijaamme.

Valaistuksen ohjaus – ja sen parhaat ratkaisut aina meiltä!

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät SteraLuxin tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kartoitus sisältää nykytilannekartoituksen ja tilanneraportin. Ongelmatilanteissa teemme ratkaisuehdotuksen, joka sisältää valaistussuunnitelman, takaisinmaksulaskelman ja tarjouksen valaistuksen toteuttamisesta.

Toni Kulikoff

Liiketoimintapäällikkö
Ulko- ja urheiluvalaistus,
Suunnittelijat
Puh. +358207885405
toni.kulikoff@stera.com

Älykäs LED-valaistuksen ohjaus meiltä

Valaistuksen ohjaus voi toimia langallisesti tai langattomasti. Ohjaus voidaan toteuttaa esimerkiksi päivänvaloantureiden ja läsnäolotunnistimien avulla, jolloin valon määrä on riippuvainen päivänvalosta ja liikkeestä. Tutustu LED-valaistusvaihtoehtoihin.

Copyright © 2023 Stera Group Oy