Urheiluvalaistus

Erilaisilla urheiluareenoilla sisällä ja ulkona valolla on tärkeä rooli, koska se vaikuttaa pelaajien urheilusuorituksiin. Valaistukseen vaatimukset vaihtelevat urheilulajista riippuen.

Veritas Stadion

Urheiluvalaistus varmistaa liikunnan ilon

Erilaisilla urheiluareenoilla sisällä ja ulkona valolla on tärkeä rooli, koska se vaikuttaa pelaajien urheilusuorituksiin. Urheiluvalaistus ei saa kuitenkaan häikäistä itse urheilijaa tai häiritä esimerkiksi katsojia. Valojen tulee olla myös himmennettäviä aikoina, jolloin kenttä ei ole aktiivisessa käytössä.

Valaistukseen vaatimukset vaihtelevat urheilulajista riippuen. Kullekin lajille on kolme luokkaa sen mukaan, onko kyseessä koululiikunta, harjoittelu tai kilpaileminen. Lisäksi valintaan vaikuttaa, onko toiminta paikallista, alueellista vai kansainvälistä. Avuksi valaistuksen suunnitteluun ja asennukseen urheilussa on eurooppalainen standardi EN 12193. Standardi määrittelee minimitasot esimerkiksi valaistusvoimakkuudelle, häikäisylle ja värintoistolle. Sen lisäksi eri lajiliitoilla on omia ohjeistuksiaan valaistuksesta. Nämä kaikki otetaan huomioon suunnittelussa. Oli kyse sitten kunnallisesta harrastekentästä tai isosta stadionista.

Urheiluvalaistus energiatehokkaasti - Ota yhteyttä SteraLux

Valmistus kotimaassa

Suomessa valmistetut SteraLux-valaisimet ovat energiatehokas ja ympäristön huomioiva ratkaisu valaistukseen. Meiltä löytyy ratkaisu on tarpeesi sitten urheilukentän, urheiluhallin, kuntoradan, hiihtoladun tai jalkapallokentän valaistus. Mallistostamme löydät aina erinomaisesti vaihtoehdot urheiluareenoiden valaisuun. SteraLux-valaisimet ovat helppo asentaa ja ne ovat erittäin pitkäikäisiä. Valaisimet valmistetaan omilla tehtaillamme Suomessa.

Urheiluvalaistus kokonaispalveluna

Urheiluvalaistus suunnitellaan aina asennuskohteen mukaan. Räätälöitäviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi valojakauma, värilämpötila, kiinnitystapa, ohjausjärjestelmä ja sähkönsyöttö. Tarjoamme valaisimia kokonaispalveluna, jolloin pakettiin kuuluu suunnittelu- ja asennuspalvelu sekä vanhan valaistuksen kierrättäminen. Asennuspalvelumme kattaa koko Suomen. Teemme myös energiansäästö- ja investoinnin takaisinmaksulaskelmat osana suunnitteluvaihetta. Voit tutustua valaisintarjontaamme tuotehaun avulla tai ota meihin suoraan yhteyttä, niin etsimme sopivan valaistusratkaisun tilaasi.

Tilaa maksuton valaistuskartoitus

Urheiluvalaistus ja aluevalaistus led valoilla - Ota yhteyttä SteraLux Oy

Valoa suurille alueille

SteraLux Area Evo on tekniseen aluevalaistukseen suunniteltu tehokas valaisin. Area Evo LED-valaisimessa on käytettävissä kymmeniä eri valonjakoja ja sen kiinnitys sekä kaapelointi ovat räätälöitävissä asennuskohteen mukaan. Area Evo on saatavilla ulkoisella virtalähdekotelolla, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi orteen tai valaisinpylvääseen maan tasalle. Ulkoinen virtalähdekotelo mahdollistaa huollon avaamatta itse valaisinta.  Area Evo-valaisin on saatavilla erilaisina variaatioina, joten valaisin sopii moneen eri käyttökohteeseen. Area Evo on saatavilla esimerkiksi korkealla CRI90 värintoistolla ja urheilun televisiointiin sopivalla 5700K värilämpötilalla.

Referenssejämme

Esimerkkejä ja kokemuksia urheiluvalaistusratkaisuistamme.
Katso kaikki referenssit »

Veritas Stadion

Veritas Stadion

Turun Veritas Stadionin valaistus kunnostetaan täyttämään Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n vaatimukset. Stadionille asennettiin SteraLux Area -valaisimet, joilla varmistettiin riittävä valaustustaso Uefan vaatimusten mukaisesti.

Tutustu referenssiin
Teljä Areena

Teljä Areena

Jäähallin vanha valaistus uusittiin nykypäivän vaatimukset täyttäväksi ledivalaistukseksi. Vanhat 400W kaasupurkausvalaisimet vaihdettiin SteraLux Linear 100W LED-valaisimiin. Energian säästöä syntyy arviolta 55-65%

Tutustu referenssiin
Levi

Levin laskettelukeskus

Vanhat valaisimet eturinteessä vaihdettiin SteraLux Area LED-valaisimiin. Muutoksessa käytettiin Area 480 valaisimia, joiden linssitys räätälöitiin kohteeseen sopivaksi. Muutoksen tavoitteena oli tarve kehittää valaistusta huoltovapaaksi ja saavuttaa energiansäästöjä.

Tutustu referenssiin

Maksuton valaistuskartoitus

Tilaa nyt maksuton kartoitus jättämällä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä asiantuntijaamme.

Urheiluvalaistus – ja sen parhaat ratkaisut aina meiltä!

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät SteraLuxin tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kartoitus sisältää nykytilannekartoituksen ja tilanneraportin. Ongelmatilanteissa teemme ratkaisuehdotuksen, joka sisältää valaistussuunnitelman, takaisinmaksulaskelman ja tarjouksen valaistuksen toteuttamisesta.

Toni Kulikoff

Liiketoimintapäällikkö
Ulko- ja urheiluvalaistus,
Suunnittelijat
Puh. +358207885405
toni.kulikoff@stera.com

SteraLux Area-valaisimet

SteraLux Area -valaisimet on suunniteltu ulkoalueiden valaistukseen. Pienempi Area Lite sopii esimerkiksi kuntoratojen ja pienien urheilukenttien valaistukseen.

Suurempi Area Evo taas on suunniteltu tekniseen aluevalaistukseen ja sopii esimerkiksi yleisurheilukenttien, täysmittaisten jalkapallokenttien sekä urheilustadionien valaistukseen.

Molemmat valaisimet on helppo asentaa esimerkiksi seinään tai orteen kiinni. Lite-valaisin on lisäksi saatavilla pylväskiinnikkeellä. Valaisimet ovat saumattomasti yhteensopivia suomalaisen C2-SmartLightin langattoman ohjausjärjestelman kanssa, jonka avulla urheilualueen valaistukseen saadaan lisää älyä.

Copyright © 2023 Stera Group Oy