Forssan Levy

Toteutimme valaistuksen saneerauksen Forssan Levyllä. Projektissa tuotantotilan vanhat valaisimet korvattiin uusilla SteraLux Linear HE-valaisimilla. Valaisimet varustettiin langattomalla ohjauksella, jolla saatiin älyä valaistukseen ilman uudelleen kaapelointia. Valaistusta ohjataan useammassa ryhmässä sensorien avulla, jolloin valaistus säätyy sen mukaan kun tiloja käytetään. Tämä tuo lisäsäästöjä energian kulutukseen kun tyhjänä olevia tiloja ei valaista turhaan.

Toimistoissa sama projekti tehtiin käyttäen SteraLux Office Linear-valaisinta. Ohjauksen osalta käytettiin samaa tuotannossa hyväksi havaittua tapaa.

SteraLuxin messuosasto tuli vastaan muutama vuosi sitten ja meillä Forssan Levyssä alkoi olla tarve uusia valaistusta konepajan puolella. Itsekin olin huomannut, että led-valaistus oli alkanut yleistyä meidän alalla. Tuotteet SteraLuxilla oli aika lailla juuri sitä, mitä oltiin haettu ja kaverit aktiivisia. Ei siinä kauaa mennyt, kun homma alkoi konkretisoitua ja SteraLuxin edustaja tuli meille ja alkoi tehdä kartoitusta 5000 neliön teollisuushallissa Forssassa ja kuunteli minkälaisia vaatimuksia meillä oli kokonaisuuden ja erityisesti valaistusvoimakkuuden suhteen. Tarjolla oli kaksi eri valaisinmallia. Meidän alkuperäinen ajatus 500 luksista on kyllä kova vaatimus konepajapuolella, mutta niin vaan tämä lopulta saatiin toteutettua.

Jos verrataan vanhaa ja uutta valaistusta, onhan tämä nykyinen kaukana vanhoista 250 ja 400 wattisista monimetallilampuista, jotka meillä oli ollut vuosia käytössä. 170 uutta SteraLuxin 150 watin ledvalaisinta ovat paitsi valoteholtaan parempia, myös sähkölaskun suhteen paljon huokeampia. Laskennallinen säästö näillä valaisimilla vuodessa oli yli 40 000 kilowattituntia.

Forssan levy, hallituksen puheenjohtaja Tapio Lilja

Maksuton valaistuskartoitus

Tilaa nyt maksuton kartoitus jättämällä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä asiantuntijaamme.

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät SteraLuxin tietosuojaselosteesta »

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2023 Stera Group Oy