Linear Retail myymälävalaisimen asennus

Miten asentajaystävällisyys on otettu huomioon Linear Retail myymälävalaisimessa.

Yhtenä johtavista ajatuksista SteraLux Linear Retail myymälävalaisimen suunnittelussa on ollut asentajaystävällisyys. Pystyt nopeasti ja helposti asentamaan valaisimen jokaisella kiinniketyypillä. Retail sopii erityisesti myymälöihin ja muiden matalien tilojen yleisvalaistukseen. Optiikkaa käyttävä valaisin ohjaa valoa sinne missä sitä kussakin kohteessa tarvitaan.

KIINNIKKEET

Jokainen kiinnike on suunniteltu samalla periaatteella: kiinnike joko painetaan tai liu’utetaan kiinni valaisimen runkoon. Kiinnikkeet voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri tyyppiin: kisko-, ruuvi- ja ramppikiinnikkeisiin. 

KISKOKIINNIKE

Kiskokiinnike painetaan paikalleen valaisimeen ja tämän jälkeen valaisin nostetaan kiskoon kiinni. Valaisimet ovat kevyitä käsitellä, ja niiden asentaminen kiskoon vie vain muutaman sekuntin. Kiinnikkeitä löytyy useita eri kokojan kiskon koosta riippuen. 

Kiskokiinnike pitää valaisimen tukevasti kiinni kiskossa, mutta mahdollistaa sen liikuttamisen kiskon suuntaisesti.

RUUVIKIINNIKE

Retail valaisimen voi kiinnittää myös suoraan kattoon. Ruuvikiinnike ruuvataan kiinni kattoon, jonka jälkeen valaisin voidaan vain painamalla asentaa paikoilleen. Tähän tarvitaan ainoastaan M6  ruuvit ja ruuvikiinnikkeet.

RAMPPIKIINNIKE

Ramppikiinnitys on etenkin myymälöissä yleisesti käytetty kiinnitystapa. Ramppikiinnike asetetaan valaisimeen paikalleen ilman ruuveja. Tämän jälkeen kiinnike säädetään oikeaan mittaan liu’uttamalla. Kun kiinnikkeet on kiinnitetty valaisimeen ja säädetty oikeaan mittaan, valaisimet voidaan nostella paikoilleen ramppien väliin.

Ramppikiinnikkeillä kiinnitettyjen valaisinten paikkaa voidaan helposti siirtää ramppivälin suuntaisesti, jos esimerkiksi myymälän layout muuttuu. Valaisimet voidaan toimittaa kiinnikkeet valmiiksi asennettuina, jolloin asentajan ei tarvitse kuin säätää kiinnike oikeaan mittaansa.

Kuten huomata saattaa, valaisimen kaikki kiinniketyypit ovat erittäin nopeita ja selkeitä asentaa. Kaikkien kiinnikkeiden tiedot löytyvät kiinnike-sivultamme.

Mikäli olemassa olevat kiinnikkeemme eivät sovellu asennuskohteeseen, suunnittelemme täysin uudet kiinnikkeet.

 JOHDOTUKSET

Retail valaisin voidaan valmistaa joko läpijohdotettuna tai siten, että valaisimen sähkönsyöttö on yhdessä päässä. Käyttökohteen ja asentajan toiveen mukaan, valaisin voidaan toimittaa joko valmiilla kiinteällä johdolla tai pikaliittimellä. 

Mikäli valaisin asennetaan vanhoihin johdotuksiin, voidaan valaisimen päähän kytkeä valmiiksi myös liittimen vastakappale, jolloin asentaja kytkee vain vanhat johdot uuden valaisimen liittimiin ja kiinnittää valaisimet paikalleen. 

Linear Retail myymälävalaisin voidaan myös toimittaa valmiilla johdinsarjoilla. Suunnittelemme johdinsarjat kohteen ja tarpeen mukaan. Valmiilla johdinsarjoilla asennus on nopeaa, sillä asentajan tarvitsee vain kytkä pikaliittimillä varustetut johdot paikalleen. Johtojen katkominen ja rasioiminen jää näin kokonaan pois ja asennustyö helpottuu entisestään. 

Linear Retail valaisimet voidaan valmistaa joko normaaleilla 3-napaisilla syöttökaapeleilla. 5-napaisella DALI kaapelilla tai 5 napaisella 3-vaihekaapeloinnilla.

VALAISIMEN HUOLTO JA TESTAUS

Linear Retail on suunniteltu niin, että sen voi tarvittaessa avata ilman että valaisimen irottaa paikaltaan. Valasimen runko koostuu kahdesta osasta, jotka ovat kiinni saranamekanismilla toiselta reunalta ja ruuveilla toiselta.

Retail valaisimen suunnittelussa on otettu huomioon myös maadoituksen jatkuvuuden mittaus.Maadoituksen jatkuvuuden mittaus on mahdollista linssin ja valaisimen päädyn välistä.

Käytettäessä Wagon Winsta liitinsarjaa, on lisäksi mahdollista mitata vaiheet liitimet kytkettyinä, eli valaisinta ei tarvitse irrottaa tätäkään toimenpidettä varten

MAKSUTTOMAT SUUNNITTELUPALVELUT

Tarjoamme asentajakumppaneillemme maksuttoman suunnittelupalvelun sekä asiakkaillemme maksuttoman valaistuskartoituksen. 

Suunnitelmamme ovat aina maksuttomia, mikäli ne tehdään SteraLux-valaisimilla.

Copyright © 2023 Stera Group Oy