Sisältöön »
 
valaistuksen ohjaus
 
 

Älykäs valaistuksen ohjaus

Valaistuksen ohjauksella räätälöimme valaistuksen tilaan ja käyttäjälle sopivaksi. Käytännössä valaistuksen ohjauksen avulla valot saadaan syttymään ja sammumaan tai himmentymään käyttötarkoituksen mukaan.  Hyvin toteutettu valaistuksen ohjaus on energiatehokas, koska valaistus on päällä vain silloin kun sitä tarvitaan. Valaistuksen ohjaus myös parantaa työviihtyvyyttä ja -turvallisuutta, sillä sen avulla saadaan valo säädettyä käyttötarkoitukseen ja käyttäjälle sopivaksi.

Valaistusta voidaan ohjata langallisesti tai langattomasti. Ohjaus voidaan toteuttaa esimerkiksi päivänvaloantureiden ja läsnäolotunnistimien avulla, jolloin valon määrä on riippuvainen päivänvalosta ja liikkeestä. Yksi tapa valon ohjaukseen on hyödyntää DALI – protokollaa. Näiden avulla voidaan luoda erilaisia valaistusalueita eri käyttötarkoitusten mukaisesti. Isoihin tiloihin ja erityisesti useiden tilojen valaistuksen ohjaukseen käytetään myös hallintajärjestelmiä, joilla valaistusta voi ohjata visuaalisesta käyttöliittymästä tietokoneen, tabletin tai puhelimen näytöltä.

VALAISTUKSEN OHJAUSTAVAT

DALI

CASAMBI

SENSOR-READY

sensorit:

SensorReady sensoreissa on sekä päivänvalo-, että liike-/läsnäolotunnistus. Sensorit keskustelevat keskenään ja mahdollistavat ohjauksen yhdessä, ryhmissä tai erikseen. 

VALAISTUKSEN OHJAUKSEN HYÖDYT

PYYDÄ TARJOUS LATAA ESITE TILAA UUTISKIRJE

 
 
Pyydä tarjous

Käytämme evästeitä

Sivustolla käytetään evästeitä palvelun turvallisuuden, tehokkuuden ja käytettävyyden takaamiseksi.

Käytämme Google Analyticsiä keräämään anonyymejä tilastoja kotisivuvierailijoiden liikennemääristä ja käyttäytymisestä. Käytämme tietoja tuotteidemme ja kotisivujemme käyttäjäkokemuksen kehittämiseen.

Asetukset »